Performance design i praksis

Foto af Asger Degett Holmsted

Fredag den 9. november 2012 fremviste 117 kommende performance design-studerende resultaterne af dette semesters konceptudviklingsproces. Udgangspunktet var udviklingen af Kulturstrøget i Roskilde.
Formålet med konceptudviklingen er at skabe en tættere relation mellem de teorier, de studerende præsenteres for i kurset og selve praksisdelen, som netop kendetegner performance design som fag. Udstillingen blev både et flot og inspirerende punktum for en kreativ læringsproces, og samtidig en mangfoldig kommentar til Roskilde Kommunes tanker og ideer om den fremtidige udvikling af Kulturstrøget. Nogle af de studerendes koncepter lagde vægt på, at det kulturelle strøgforløb manglede sammenhæng. Andre arbejdede med, hvordan der kan skabes en større bevidsthed og interesse for de mange kulturinstitutioner, der udgør kulturen på strøget. Og nogle studerende stillede grundlæggende spørgsmålstegn ved “Hvad Kulturstrøget egentlig skal til for?…”.

Udstillingen er blevet fulgt op af uddelingen af 2 priser; en publikumspris og en pris uddelt af en dommerkomité bestående af: Frank Birkebæk, museumsdirektør, Poul Knopp Damkjær, kultur- og fritidschef samt Birgit Pedersen, formand for kultur- og idrætsudvalget. Komiteen pegede på 3 projekter, som de syntes var særligt spændende. Disse var:

Værk #6 En guide til kulturen: Fra tomme flader til kunst
Af: Asger Freud-Blomquist, Ida Hinchely Kyhn, Christine van Cuyl Kuylenstierna, Christina Bjerregaard Jensen
Projektet sætter fokus på de mange uudnyttede flader, der er langs Kulturstrøget, som kan bruges som gallerivægge, enten permanente eller til skiftende udstillinger.

Værk #25 Kulturspor: Vejen til Roskilde Museum
Af: Kira Stick, Gabriel Bendix Madsen
De lysende fodspor, der aktiveres, når de betrædes, har til formål at skabe en dragende effekt, for derigennem at ’lede’ flere borgere og besøgende ned mod Kulturstrøgets institutioner.

Værk #30 Den moderne gademusikant
Af: Amanda Høy Birkesholm, Anna Dorete Falkenberg og Louise Ninna Sandner
Det interaktive værk byder på noget for både børn og voksne. Værket består af 3 censorer, der aktiveres, når noget holdes over dem. Censorerne styrer forskellige lyde, og tilsammen giver de rig mulighed for at skabe sine helt egne lyduniverser på Kulturstrøget.

Selve publikumsprisen gik til:

Værk #13 Kino – En anden vej til Kulturstrøget
Af: Sune Kragh-Müller, Signe Elvstrøm, Liv Hvalkof
Projektet kommer med et bud på, hvordan en kombination mellem filmfremvisninger og koncerter vil kunne fylde den gamle biograf med mennesker igen. Konceptet tager udgangspunktet i KINO’s tidligere funktion og lægger et ekstra lag til i kraft af koncertdelen, hvilket gør forslaget innovativt og populært hos mange roskildegensere.

Til dem der ikke nåede for KINO den 9. november, vil der være mulighed for at se udstillingen på Roskilde Universitetsbibliotek fra den 4. december, kl.13.00!

Du kan også læse mere om udstillingen her;
http://www.sn.dk/Studerende-vil-skabe-liv-i-bymidten/Roskilde/artikel/236415 10.11.12
Dagbladet Frederiksborg Amts Avis Sjællandske

http://www.sn.dk/Studerendes-forslag-foeres-ud-i-livet/Roskilde/artikel/237574 15.11.12 Dagbladet Frederiksborg Amts Avis Sjællandske

http://roskilde.lokalavisen.dk/kulturideer-i-kino-bygningen/20121108/artikler/711089812
Roskilde Lokalavis

 

Foto Asger Degett Holmsted

Foto Asger Degett Holmsted

Foto Asger Degett Holmsted

Foto Asger Degett Holmsted

Fotos af Asger Nørregård Rasmussen, 2012