Indvielse af værket ’Before i die’

Torsdag d. 27. marts, var dagen for indvielsen af værket ’Before I die’. Det blev fejret med en reception, hvor man kunne komme og beskue den store sorte tavle, gribe et stykke kridt og sætte sit eget præg, samt nyde en øl. Værket, som de sidste to uger har været på campus, er udviklet af kunstner og byplanlægger Candy Chang, og er det man kalder et ’open source’ værk, der giver alle adgang til at etablere det. Værket har indtil nu været opført i over 65 lande verden over på hele 30 forskellige sprog.

billede2

Essensen er at inspirere den forbipasserende til selv at blive aktivt deltagende, ved at slutte sætningen ’Before I die I want to’___.  Værket er med til at skabe et break fra RUCs ellers grå og firkantede bygninger, og peger på en ny dagsorden, der ikke handler om orden og struktur, men sanselighed og interaktion. På den måde inspirerer værket til et udendørs samtalerum, og fremmer et socialt og kommunikativt fællesskab mellem RUCs studerende og ansatte, på tværs af forskellige kulturer, studier, aldersgrupper og fællesskaber.

’Before I die’ er startskuddet til en række fremtidige Performance-design initiativer, som skal være med til at forbedre RUCs studiemiljø.

billede 4