Performance Design i New York

Performance Design var i Efteråret 2011 i New York for at besøge Performa-festivalen og se nærmere på Æstetik og Design i byen. Ovenfor ses holdet på Performa Hub til formiddagssamling i det konstruktivisme-inspirerede gårdmiljø, der blandt andet også var udstyret med en skaterampe med titlen Riding the work of art. En sigende titel for det performative og anvendelsesorienterede værk.

Det var dog ikke kun skatere, der afprøvede værkerne, vi deltog også selv i en øl-event, der på trods af en begyndende skepsis om, hvorvidt ølletbryggen kunne drikkes, fik undertegnede til at tænke på den relationelle æstetiks ambitioner om at skabe møder gennem kunsten.

Blandt turens højdepunkter var den iranske kunstner Shirin Neshats teater og mixed-media performance Overruled, Taylor Ashleys stedsspecifikke danseperformance på The Highline i Chelsea, et besøg på Occupy Wall Street efter rydningen og en en rundvisning i en Fluxus-udstilling, hvor rundviseren nægtede at tale om værkerne.

Det er forhåbentlig ikke sidste gang, vi besøger Performa, der har deres næste Biennale med et tema om surrealisterne i efteråret 2013. Forslag til, hvordan vi fremover kan styrke samarbejdet med Performa modtages gerne. Rosalind Goldberg, kunsterisk leder af festivalen, har opfordret os til at komme igen og er især meget interesseret i kuratoriske samarbejder, der relaterer sig til byen.

Her kunne Taylor Ashleys reaktualisering af den russiske konstruktivisme og stedsspecifik byperformance på den spektakulære Highline måske være til inspiration for kommende PD-projekter. Læs mere om Performa.

 

 

Published by

Kristine Samson

Associate professor at Performance Design, Roskilde University. I teach Performative urbanism, and Performance Design as Situated Practices. Urban researcher, activist and aesthetic consumer interested in transforming the city for the common good.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *