Designhotellet 25 Hours i Hafen City, Hamborg

25 Hrs er en hotelkæde, som har flere hoteller rundt i Tyskland og nogle af de omliggende lande. Hvert hotel har deres eget designkoncept inspireret af det område, hotellet er placeret i.Hotellet i Hamborg ligger i bydelen Hafen City, som er en “ø” midt i Elben. Her var designerne blevet inspireret af søen og dens folk, og flere sømænd var blevet interviewet for at give inspiration til hotellets indretning, samt har Hamborgs store industrihavn været med til at præge designet. Receptionen emmede derfor af råhed igennem råt træ, jern og industri. Fx var møderummet her en container og receptionsdisken lavet af ubehandlet krydsfiner og mdf plader. Værelserne var derimod “finpudset” og mere pæne med inspiration fra en skibskahyt og med skrivebord, minibar og kommode i et møbel udformet som en gammel rejsekuffert.

Se mere på: http://www.25hours-hotels.com/hafencity/

Vi var alle overvældet og inspireret af hotellet, og synes det var rigtig fedt og fyldt med fede detaljer, men så kom Kristine og fik os til at se på det med lidt mere teoretiske og kritiske øjne. Det hele var bare store facader, scenografi, det hele manglede en hvis autenticitet. Der var ikke så meget stedsspecifikt over stedet, selvom de selv mente, at de havde taget havnens og det omliggende vands, altså Hafen Citys, historie, liv og stemning ind i hotellet. Dog kom intet oprindeligt (udover to containere) fra området, alt var bragt der til og tilpasset stedet og konceptet. Hotellet var nyt nærmest hele vejen igennem og havde ikke fysisk taget nogle af de materialer, som Hafen Citys tidligere liv kunne have tilføjet stedet. Hotellet var ikke blevet formet ud fra dets omgivelser, men var bygget efter et koncept, som var placeret der med en ide om, hvordan der engang havde været.

Udefra var hotellet blot ligesom alle de andre nye bygninger, som prægede hele området.Men hotellet og dets indretning og ideer gav, i hvert tilfælde mig, meget inspiration til både design, indretning og koncepter, som kunne være spændende at tage med videre, også udenfor hotelbranchen.

Den energiske salgsansvarlige, som viste os rundt, henviste os til et andet designhotel: East Hotel, som lå lige ved Reberbanhen. Her vil jeg lade billederne tale for sig selv: http://www.east-hamburg.de/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *