RETRO-UTOPIER – reportage fra Berlin

CTM13_Keyvisual_01 copy[1]

I årets koldeste tid varmes Berlin op af de to markante festivaler: Transmediale og CTM (tidligere Club Transmediale). Transmedialele startede for 26 år siden. Dengang var det som videokunst-festival, men siden har konceptet udviklet sig til at præsentere mediekunst mere generelt. Siden ’99 har festivalen indgået tæt parløb med musikfestivalen CTM (Club-Transmediale) – en festival for nutidig elektronisk, digital og eksperimentel musik, der afvikles parallelt med Transmediale. Transmediales primære omdrejningspunkt er seminarer og udstillinger på Haus der Kulturen der Welt, mens CTM primært afvikler koncerter, der spænder fra techno-musik på en klubscene til eksperimenterende og ny kompositionsmusik opført i mere eller mindre traditionelle koncertsale. I år foregik klubmusikken bl.a. på det legendariske Berghain, mens andre koncerter blev afviklet i bl.a. Hebbel am Ufer (HAU 1+2), og med en fantastisk afstikker til det gamle østtyske radio-studie i Funkhaus Berlin Nalepastrasse.

En gruppe undervisere fra Performance Design besøgte årets festivaler, hvilket der bl.a. kom denne reportage ud af.
http://seismograf.org/retro-utopier-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *